Hodování za Petra Voka

lokalita: Třeboň

3. 5.

Krásná a netradiční hraná prohlídka, při které se potkáte s kuchařem a Zuzanou Vojířovou a dozvíte se jak a co se jedlo na dvoře Petra Voka. Samozřejmě v prohlídce budeme jíst a pít podle dobových receptů....

Petr Vok byl labužník, gurmán, bonviván a uměl si užít života. Na svůj stůl si nechával vozit vybrané lahůdky z evropských trhů, miloval červené víno a nejraději měl pivo dovezené z Rakovníka. Mezi oblíbené pochoutky Jeho Milosti patřily údajně i bobří ocásky. 

Petr Vok rád a hojně zval návštěvy, zejména v mládí na Bechyni, ale i při jeho pobytu v Třeboni byl zámek častým cílem předních aristokratů a významných osobností. 

Zuzana Vojířová, známá hospodyně Petra Voka byla prý vynikající kuchařkou a sama dohlížela na přípravy pokrmů a organizovala hostiny pro pozvané celebrity začátku 17.stol. 

Při hrané zážitkové prohlídce si připomeneme stolování a jídelníček a vy budete naši hosté! 

Prohlídkovou trasou vás provede kuchař Jáchym a paní Zuzana. Kuchařské umění obstará Patrik Raven (Raven Catering) se svým týmem.

V degustačních porcích ochutnáte (inspirováno dobovými kuchařkami):

  • Hltánek vína
  • Ryba jako předkrm
  • Kuba s houbami, pečené maso s omáčkou dle sezóny a fantazie kuchaře, zelný salát
  • Dobový tapas
  • Medová kulička s ořechy 
  • Digestiv na konec