Přidat do programu

Sýry, ryby, zvěřina a víno Prachatice 2017

Termín konání

6. 10. 2017, 1000 — 7. 10. 2017, 2300

Místo konání

Infocentrum Prachatice

Místem konání je historické centrum renesančního města Prachatice - Radniční sál, radniční sklepy a arkádové nádvoří, které nám pro tyto akce uvolňuje Město Prachatice jako náš generální partner. Na arkádovém nádvoří bude tradičně instalováno kuchařské studio, kde mistři kuchaři předvádějí a současně moderují své kuchařské umění - přípravu pokrmů a speciality ze sýrů, ryb a zvěřiny.

Hlavní program přehlídek

Ochutnávka sýrů, pokrmů z čerstvých ryb a zvěřiny ve spojení s dobrými víny

Pátek 6.10.2017  – 14. národní přehlídka – SÝRY  A  VÍNO

  • 10.00 – 14.00 - slavnostní zahájení - hosté a odborná veřejnost
  • 16.00 – 23.00 hod. -  pro veřejnost – milovníky vín a dobrého jídla

Sobota 7.10.2017 –  12. eno-gastronomická přehlídka – RYBY  A  VÍNO

                                3. eno-gastronomická přehlídka – ZVĚŘINA  A  VÍNO

  • 17.00 – 23.00 hod. - pro veřejnost – milovníky vín a dobrého jídla
  • slavnostní zahájení Povltavští trubači z Hluboké nad Vltavou

Doprovodný program

Po oba dny:

- národní vinařské centrum již tradičně představí v rámci projektu Podpora a propagace vinařské turistiky na Moravě a v Čechách řadu tiskových materiálů. V rámci prezentace se také uskuteční ochutnávka vín osmi moravských vinařů z kolekce Salónů vín ČR.

- hudební doprovodné produkce na arkádovém nádvoří – Martina Pivoňková s hudebním doprovodem

Sobota 7.10.

-  Svatohubertská mše –  v 15.30 hod. kostel sv. Jakuba Většího v Prachaticích – po skončení mše vystoupení trubačů a zajištění malého občerstvení pro účastníky mše ( jednohubky se zvěřinovou paštikou a zvěřinovými uzeninami a víno)

- reklamní akce „RYBA NA TALÍŘ“ Ministerstva zemědělství, OP Rybářství na podporu a propagaci sladkovodních ryb – příprava a předvádění pokrmů z ryb, ukázka filetování ryb, prodej odborných knih apod.

Program bude postupně upřesňován a doplňován !

Přehlídek se pravidelně zúčastňuje a prezentuje svá skvělá Vína na tři desítky našich vinařů z obou vinařských oblastí Moravy a Čech.

Očekáváme prezentaci 14 mlékařů a mlékárenských společností, z toho jedna mlékárna ze sousedního Bavorska.  Celkem bude  prezentováno na 70 vzorků Sýrů mimořádné kvality. Většina z nich získala ocenění značky kvality KLASA nebo různá regionální ocenění.

Čerstvé Ryby nám dodávají výhradně rybáři a rybářský svaz z jižních Čech, kde rybou číslo jedna je vždy Český kapr, dále amur, lín, štika, sumec a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven. Zvěřina  - srnčí, jelení a černá zvěř je lovena v honitbách Agrokomplexu Šumava a Městských lesů Prachatice.

Hlavním cílem našich přehlídek je výchova a osvěta v oblasti vinařské a stravovací kultury. Pokud je i Vašim cílem hledání a poznávání skvělých kombinací jídla a vína, jste na správné adrese.

Sýry, ryby, zvěřina a víno Prachatice 2017

Zpět