Pečeme, vaříme, smažíme... v Pištíně
Tradiční jihočeská kulinářská akce s nabídkou regionálních produktů, letos s podtématikou "Bylinky". Přijďte ochutnat čerstvé buchty a koláče od místních pekařek, ochutnat čerstvou rybu, čerstvou kávu nebo místní pivo a seznámit s dalšími lokálními produkty a jejich vznikem.
Připraven je i bohatý kulinářský program. Šéfkuchař David Bartáček předvede, jak jednoduše připravit originální pokrmy…
K poslechu zahraje Kapela Z Vršku a Parkán. Celým odpolednem Vás provede moderátor Honza Pavlíček.
Program hlavní pódium
- 14:00 Zahájení
- 14:15 Zdeňka Chocholoušková: Bylinky v okolí Pištína a jejich použití
- 15:00 Kuchař David Bartáček: Pohankové palačinky nasladko s marmeládou anebo naslano s bylinkami a tvarohem
- 15:30 Soutěž v pojídání palačinek
- 16:00 Zdeňka Chocholoušková: Koření a vůně bylin
- 16:45 Dražba obrazů z MŠ Pištín
- 17:00 Kuchař David Bartáček: Kroupové Rissotto s houbami, pomalu pečená krkovička na pivě Hulvát, karamelizovaná cibule s tymiánem
- 18:00 Tombola
- 18:30 Kuchař David Bartáček: Čočkové ragú s estragonem, kuřecí prsíčko ve slanině od Dědoucha, bylinková omáčka
Bylinkový koutek
- 14:30 Bylinky, koření a jedlé plevele: Povidání o běžně používaných bylinkách
- 16:00 Koření a vůně bylin: Které látky způsobují vůni a chuť koření. Jak fungují v lidském organismu
Hudební program
- 14:00 Kapela z Vršku
- 20:00 Parkán
Zábava pro děti
- Skákací hrad
- Box
- Střílení ze vzduchovky
- Rybářské soutěže
- Dětský koutek
- Malování na obličej
- Zdobení koláčů
FOTO: Honza Krejcar