Přidat do programu

Nejlepší sekanou mají v Písku

Pravda, není to zrovna příklad zdravé výživy, ale někdy si člověk prostě potřebuje zahřešit. A dovolená na Písecku k tomu zrovna vybízí. Nechte svou drahou polovičku trochu přispat a skočte jí pro opravdu posilující snídani. V Písku se traduje slogan "když sekaná, tak od Jirotky" a je to fakt, za touto poctivou sekanou místní neváhají přeběhnout celé město. Když jsme se místního řezníka ptali na tajemství receptury, odpověď byla celkem jednoduchá: "Nedávám do toho nic špatnýho, co bych sám nejedl."

A tak je to s každým poctivým regionálním jídlem. Rozhoduje použití kvalitních surovin, nic se nešidí a to je celé to kouzlo. Vyzkoušejte sami, je opravdu lahodná, podávaná s čerstvým chlebem, dobrou hořčicí a oroseným půllitrem piva. A pospěšte, většinou zmizí z pultu během dopoledne, proto jí říkáme snídaně šampionů, ale chápeme, že někdo to po ránu prostě nedá. Stejně tak je dobrá k obědu, svačině i večeři. 

A když už v řeznictví budete, není to samozřejmě jen otázka sekané. Mají výborné řízky, klobásy i bramboráky.

U Jirotků se můžete „poctivě“ nasnídat už od 7 hodin. Při hledání se řiďte vůní, která se táhne od Kamenného mostu až k řeznictví.

Zpět