Svatomartinská menu & vína - Český Krumlov
Tradiční i netradiční husí speciality a další podzimní dobroty v krumlovských restauracích
Pizzeria Latrán | 1. – 24. listopadu
grilovaný chléb s krémem z gorgonzoly a mascarpone, prosciuttem crudo a čerstvými fíky / plátky pečené červené řepy s čerstvými fíky, kozím sýrem / krém z kaštanů a pečené dýně s čerstvou šalvějí, olivovým olejem a křupavým chlebem / krémové risotto s pečenou dýní, cherry rajčaty, vlašskými ořechy a čerstvými bylinkami/ pomalu pečené husí stehno s jemným květákovým krémem, dýňovými noky a omáčkou ze Svatomartinského červeného vína / tvarohové švestkové knedlíky s pečenými meruňkami, tvarohové knedlíky s domácí švestkovou omáčkou
Hostinec Glokner | 7. – 9. listopadu
paštika z husích jater marinovaných v Portském víně a Cognacu s brusinkami, okurkami Cornichons a opečenými toasty / krémový husí kaldoun se zeleninou, hráškem a nudlemi / konfitované husí stehno s červeným zelím s jablky a červeným vínem s variací knedlíků / filírované kachní prsíčko s portskou omáčkou, bruselskými kapustičkami a bramborovo dýňovým pyré / domácí makovec se švestkovými povidly a rumovou omáčkou / svatomartinská vína / menu →
Authentic cafe | 7. – 12. listopadu
husí terina s kuřecími játry, bagetka / krémová dýňová polévka se zázvorem / vykoštěné husí stehno, bramborový knedlík, nádivka s mandlemi a sušenými švestkami, cibulové červené zelí / filírované husí prso na perníkovém koření, pyré z brambor, celeru a mrkve, pomerančová omáčka z Grand Marniér / plněná bageta trhaným husím masem, dresinkem se zázvoru a skořice, hranolky / makový dort s krémem z mascarpone, švestková povidla a skořice / svatomartinská vína
Krumlovský mlýn | 7. – 14. listopadu
husí kaldoun s praženými kaštany a topinamburem / husí kaldoun s praženými kaštany a topinamburem / pečená ¼ husy, perníkové červené zelí, kaštanový špekový knedlík / hruška pošírovaná ve víně, dýňová espuma, karamelizovaná semínka / Mladá vína 2025 Vinařství Zapletal / menu →
Bistro Měšťák | od 7. listopadu do vyprodání
husí paštika se sušenými švestkami a koňakem, rakytníkové želé, opečený chléb / husí kaldoun s glazovanou kořenovou zeleninou, trhaným masem a nudlemi / pečené husí stehno na jablkách, červené škořicové zelí s karamelizovanými jablky a rozinkami, bílé slaninové zelí s kmínem, bramborové lokše, variace knedlíků / husí prso Sous Vide, pyré z červeného zelí s brusinkami, bramborové šulánky, portská omáčka / hruškový závin s rozinkami a vlašskými ořechy, brusinkové chutney / menu →
Restaurace Barvírna | 8. – 11. listopadu
restovaná kachní játra s hruškou a bagetou / husí kaldoun, nudle, játrové knedlíčky / pečené husí stehno, bílé a červené zelí, variace knedlíků / teplý hruškový štrůdl, vanilková zmrzlina, skořičová šlehačka / svatomartinská vína / menu →
Restaurace Jelenka | 8. – 11. listopadu
domácí husí paštika s fíkovým chutney, bílé pečivo / husí kaldoun s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi / konfitované husí stehno, bílé a červené zelí s pečeným jablkem
a brusinkami, drbáky / švestková panna cotta / svatomartinská vína / menu →
Restaurace Zdroj | 8. – 11. listopadu
drůbeží paštika s brusinkovou omáčkou a bylinkovou bagetou / husí kaldoun s masem a nudlemi / přes noc pečená husa, červené zelí a variace knedlíků / flambovaná karamelizovaná jablka s vlašskými ořechy a vanilkovou zmrzlinou / svatomartinská vína z vinařství Kosík
Hostinec Depo | 8. – 15. listopadu
paštika z husích jater, rakytník, máslový preclík / husí kaldoun, bylinkový knedlíček, libeček / konfitované husí stehno, červené zelí, brusinky, chlupaté knedlíky / husí prso, bramborové lokše, tvaroh, cibulový krém s jablky / makový závin, smetanová zmrzlina, rozinky / svatomartinská vína
Restaurace Pivovarská | 8. – 15. listopadu
pečená Svatomartinská husa (1/4) na kmínu s červeným zelím s povidly, karlovarským a bramborovým knedlíkem / svatomartinská vína / vlastní řemeslná piva na čepu / 8.11. Svatomarinská veselice
Retro Cafe | od 8. listopadu do vyprodání
vývar s játrovými knedlíčky / husí paštika, cibulová marmeláda, domácí pečivo / husí rillette, domácí nakládaná zelenina, pečivo / husí škvarky, domácí nakládaná zelenina, pečivo / konfitované husí stehno s červeným a bílým zelím, karlovarský knedlík / husí prsa sous vide bramboro – celerové pyré, omáčka z červeného vína / sendvič s trhaným husím masem cibulové chutney, bylinková majonéza / domácí hrušková zmrzlina na crumble z vlašských ořechů s redukcí z hrušek a červeného vína / menu →
Krčma Šatlava | 10. – 16. listopadu
polévka z husích drobů (kaldoun) s nudlemi / drůbeží paštika s bagetou a brusinkami / konfitované husí stehno pečené v sádle, červené zelí, knedlík / hruškový koláč se skořicí
Restaurace Maštal | 10. – 16. listopadu
husí kaldoun s knedlíčky a nudlemi / drůbeží paštika s brusinkami a opečeným toastem / konfitované husí stehno pečené v sádle, knedlík, červené zelí / ořechový dort se šlehačkou
----
Nenechte si ujít
Festival vína Český Krumlov® | 3. října – 22. listopadu
Příjezd sv. Martina a slavnostní otevření Svatomartinského vína | 11. listopadu od 11:11
tradiční otevírání prvních mladých vín spojené s příjezdem sv. Martina na náměstí Svornosti, moravská cimbálová kapela Primáš
Zámecká slavnost vína | 22. listopadu 14:00 – 22:00
rozmanitá přehlídka tuzemských i zahraničních vín, volná degustace formou placených vzorků, teplé a studené občerstvení