Krysař – divadlo na koních

lokalita: Kovářov

11. 9. 2021, 1930

Unikátní mystické divadelní představení s koňmi pod širým nebem v kulisách raně středověké vesnice. Účinkuje Jezdecká skupina Kelpie, v roli Krysaře herec Ondřej Kraus (člen činohry Divadla na Vinohradech).
Koná se v sobotu 11. září 2021 od 19.30 hodin. Délka cca 70 minut. Vstupné 180 Kč/osoba.

“A vaše jméno?” “Nejmenuji se, jsem Nikdo. Jsem hůř než nikdo, jsem Krysař.” Tak zní citace jedné z nejznámějších novel Viktora Dyka (1877–1931). K napsání tohoto příběhu se autor inspiroval staroněmeckou legendou o krysaři, který roku 1284 očistil saské město Hameln od krys, a když mu nebyla vyplacena slíbená odměna, rozhněval se na měšťany a odvedl za trest jejich děti. Viktor Dyk obohatil původní verzi příběhu o milostnou zápletku se starostovou dcerou Agnes a krysař neodvedl pouze děti, ale všechny obyvatele města. Důvodem nebyl jen nezaplacený dluh za odvedenou práci, ale i zklamání v lásce a zklamání ze současného světa.
Příběh Krysaře můžeme považovat za nevinnou pohádku. Stejně tak si ale můžeme vzít z tohoto příběhu ponaučení, že ne vždy je dobré kráčet za zvuky píšťaly, která hýbe davem.

REZERVACE NUTNÁ na tel. 725 455 180 nebo na www.divadlonakonichkelpie.cz

Doporučujeme s sebou teplé oblečení a deku. Úhrada vstupného na místě v hotovosti. Parkování zdarma, od parkoviště je místo představení vzdáleno 250 m.
Z hlediska epidemiologického je třeba dodržovat platná opatření Ministerstva zdravotnictví.