LINOTRIP: Výstava linorytů Zbyňka Hraby a Petra Palmy

lokalita: Třeboň

25. 11. 2021 — 30. 1. 2022

Zveme Vás na výstavu linorytů autorů Zbyňka Hraby a Petra Palmy pod názvem LINOTRIP.

Zbyněk Hraba je absolventem Střední průmyslové školy grafické, obor Grafická úprava tiskovin a Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, Atelier knižní kultury a písma. Řadu let působil jako výtvarný redaktor například i v nakladatelství Albatros. Věnuje se technice vícebarevného linorytu. Kromě toho tvoří také zátiší, portréty a v poslední době také ex libris.

Petr Palma se vyučil ručním sazečem (dnes už téměř zapomenuté řemeslo) a poté absolvoval obor grafická úprava tiskovin na Střední průmyslové škole grafické v Praze (Hellichova ulice). Po ukončení studií pracoval delší čas jako grafik – návrhář v Jihočeských tiskárnách. Samozřejmě nezůstává jen u práce na počítači, ale stesk po zašlých časech v ruční sazárně ho neustále nutí k tomu, aby se věnoval manuálním postupům v klasické volné grafice. Věnuje se grafice, kterou vytváří převážně technikou linorytu.

Na díla obou výtvarníku se můžete těšit při vernisáži ve čtvrtek 25.listopadu od 17. hodin nebo při návštěvě výstavy, která potrvá do 30.01.2022.