Slavnosti pětilisté růže®

lokalita: Český Krumlov

17. 6. 2022 — 19. 6. 2022

Čas letního slunovratu je v Českém Krumlově velkou oslavou renesance. Vrátit se na celý víkend do doby pánů z Rožmberka a vychutnat si atmosféru slavícího středověkého města můžete při Slavnostech pětilisté růže, které patří k největším a nejznámějším festivalům svého druhu v Evropě.

Na dvě stě vystoupení a programů na deseti scénách po celém městě se mohou těšit návštěvníci největší historické městské slavnosti situované do doby panování posledních Rožmberků. Město se na celé tři dny vrací do období renesance, nejslavnější éry města a připomíná tak slávu rodu pětilisté růže. Po celém městě zní středověká hudba, křivolakými uličkami historického centra procházejí kejklíři a šermíři, doboví trhovci nabízí své zboží a z taverny na náměstí se line zpěv i vůně pečeného masa.

Atmosféru doby, kdy Krumlovu vládli Rožmberkové, dokonale navodí velkolepé historické kostýmované průvody z období gotiky a renesance. O nezapomenutelný zážitek se stará více než osm set kostýmovaných postav - šlechticů, měšťanů, hudebníků, kejklířů, rytířů na koních, řemeslníků a dalších postav z dějin Českého Krumlova. Zvlášť působivé jsou pak noční ohňové průvody, které osvětlí nejedno zákoutí historického centra magickými ohňovými obrazci a světelnými kouzly.

Velkolepé průvody, množství divadelních a tanečních vystoupení, dobové hry pro děti i dospělé, šermířské souboje, vystoupení kejklířů, žonglérů a fakírů a další historický program velmi okázale doplňuje slavnostní ohňostroj, který na počest slunovratu rozzáří noční oblohu nad krumlovským zámkem a historickým centrem města.

Program 2022  

Zvýhodněný předprodej vstupenek →

Více o Slavnostech pětilisté růže →