Mezinárodní hudební festival Český Krumlov

lokalita: Český Krumlov

15. 7. 2022 — 6. 8. 2022

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov se koná od roku 1992 a dnes je díky spojení atraktivního prostředí historického města a hudby mnoha žánrů trvalou součástí evropského kulturního kalendáře

Festival se profiluje jako multižánrová hudební přehlídka, která nabízí široké spektrum hudby od 15. až po 21. století od klasické hudby a opery, přes muzikál, jazz, world music až po další žánry.

Koncerty se konají v interiérech i exteriérech krumlovského zámku, v pivovarských zahradách, ale i v dalších reprezentativních prostorách města. Jedinečnost prostředí a velmi silná atmosféra přilákala do Krumlova již nejednoho předního zahraničního i českého interpreta. Každoročně se tak na krumlovském festivalu představují špičky světové hudební scény.  V průběhu let festival přivítal takové osobnosti světové hudby, jako jsou Plácido Domingo, Jonas Kaufmann, Renée Fleming, José Cura, Ramón Vargas, sólisté Broadwaye či Piotr Beczała. Z českých umělců můžeme jmenovat Adama Plachetku, Evu Urbanovou, Dagmar Peckovou, Václava Hudečka, Pavla Šporcla, Jiřího Bártu a mnoho dalších. Současně festival dává příležitost i mladým a začínajícím umělcům.

Přehled koncertů a akcí 31. ročníku festivalu
15. červenec / Voda a oheň
16. červenec / Noc romantismu
17. července / Hudební piknik s Epoque Quartet
20. července / Večer serenád
21. a 22. červenec / A.Vivaldi – Farnace
24. červenec / Jistebnický kancionál
27. červenec / Duše kytary
28. červenec / Kalabis Quintet
29. červenec / Václav Hudeček a mladí talenti Virtuosos 4+
30. červenec / Filmový večer – John Williams
31. červenec / Varhanní matiné s Jaroslavem Tůmou
3. srpen / Dvořákovo Trio
4. srpen / Zemlinského kvarteto
5. srpen / Barokní večer
6. srpen / Operní galavečer

Program festivalu ZDE