Pečeme, vaříme, smažíme... v Pištíně

lokalita: Pištín

14. 5. 2022, 1400 — 2300

Tradiční jihočeská kulinářská akce s nabídkou regionálních produktů, letos s podtématikou "Bylinky". Přijďte ochutnat čerstvé buchty a koláče od místních pekařek, ochutnat čerstvou rybu, čerstvou kávu nebo místní pivo a seznámit s dalšími lokálními produkty a jejich vznikem.

Připraven je i bohatý kulinářský program. Šéfkuchař David Bartáček předvede, jak jednoduše připravit originální porkmy z bylinek a pozvání přijala i RNDr. Zdeňka Chocholoušková PhD., která povypráví o využití bylinek v kuchyni a jejich účincích na lidské zdraví.

K poslechu zahraje Kapela Z Vršku a Parkán. Celým odpolednem Vás provede moderátor Honza Pavlíček.

Program hlavní pódium

  • 14:00 Zahájení
  • 14:15 Zdeňka Chocholoušková: Bylinky v okolí Pištína a jejich použití
  • 15:00 Kuchař David Bartáček: Pohankové palačinky nasladko s marmeládou anebo naslano s bylinkami a tvarohem
  • 15:30 Soutěž v pojídání palačinek
  • 16:00 Zdeňka Chocholoušková: Koření a vůně bylin
  • 16:45 Dražba obrazů z MŠ Pištín
  • 17:00 Kuchař David Bartáček: Kroupové Rissotto s houbami, pomalu pečená krkovička na pivě Hulvát, karamelizovaná cibule s tymiánem
  • 18:00 Tombola
  • 18:30 Kuchař David Bartáček: Čočkové ragú s estragonem, kuřecí prsíčko ve slanině od Dědoucha, bylinková omáčka

Bylinkový koutek

  • 14:30 Bylinky, koření a jedlé plevele: Povidání o běžně používaných bylinkách 
  • 16:00 Koření a vůně bylin: Které látky způsobují vůni a chuť koření. Jak fungují v lidském organismu

Hudební program

  • 14:00 Kapela z Vršku
  • 20:00 Parkán

Zábava pro děti

  • Skákací hrad
  • Box
  • Střílení ze vzduchovky
  • Rybářské soutěže
  • Dětský koutek
  • Malování na obličej
  • Zdobení koláčů