Kultura pod hvězdami

lokalita: Třeboň

5. 8. 2022 — 7. 8. 2022

Rusalka / 5.8.2022 / Státní zámek Třeboň / 19:30


V příjemném prostředí zámku Třeboň můžete zažít krásný a romantický večer s jednou z nejslavnějších a nejoblíbenějších oper v exkluzivním provedení předních českých pěvců, pojatou jako komorní drama lásky a zrady na pozadí dvou světů - přírody a světa lidí. Toto nastudování Dvořákovy opery v originálním doprovodu klavíru a harfy si klade za cíl zdůraznit mimořádné libreto Jaroslava Kvapila. Věříme, že v tomto neobvyklém uvedení si najdete i ty nejjemnější nuance geniálního díla.

 

Rebelové / 6.8.2022 / Státní zámek Třeboň / 20:00 


Kultura pod hvězdami pořádá již jedenáctý ročník divadelních představení pod širým nebem. V nádherném prostředí zámku Třeboň můžete zažít krásný a romantický večer s hity filmového retro muzikálu Rebelové z dílny Filipa Renče a Zdeňka Zelenky.

Romantický muzikál s hity šedesátých let podle stejnojmenného filmu, natočeného před 20 lety a oceněného dvěma Českými lvy. Film Rebelové, natočený v roce 2000, měl premiéru v roce 2001, v roce 2003 byl muzikál uveden v komorní verzi v Divadle Broadway a nyní bude v premiérové podobě koncertní verze uveden tak na letních scénách Kultury pod hvězdami. Nenechte si ujít příběh jedné velké lásky zasazený do léta roku 1968 a přijďte si s námi zazpívat všem známé písně jako: "Š-š-š", "Pátá", "Gina" nebo "Jó, třešně zrály" a mnoho dalších. 

 

Procházka slavnými muzikály / 7.8.2022 / Státní zámek Třeboň / 17:00


Nádherné prostředí Zámku Třeboň nabízí romantický podvečer s největšími muzikálovými hity v podání manželů Králových. Vydejte se s námi na procházku rozmanitým světem muzikálu od Broadwaye přes Londýn až k nám do Třeboně.

Zazní písně z oceněných světových muzikálů i českých filmových hitů. Uslyšíte písně z muzikálů West Side Story, Kabaret, Hello Dolly, Donaha, My Fair Lady, Kdyby tisíc klarinetů, Noc na Karlštejně, LaLaLand, Evita a další...   

 

Dracula / 7.8.2022 / Státní zámek Třeboň / 20:00


Muzikál Dracula vidělo v Paláci kultury (nyní Kongresové centrum) v letech 1995-1998 rekordních 1,2 milionů diváků, což je dosud nevídaný a nepřekonaný český muzikálový rekord! Následně byl uveden na Slovensku, v jihokorejském Soulu, v Polsku, Německu, Rusku, Belgii nebo v Lichtenštejnsku. Téměř hned byl nazván českým muzikálem století.

Muzikál vznikl na námět Stokerova románu Drákula, jejž se však drží jen velmi volně. Děj se odehrává v 15. století, v 19. století a v neurčité blízké budoucnosti. Představovat více Draculu není třeba. V krásném prostředí zámku Třeboň se v rámci koncertní verze muzikálu rozezní písně jako: „Vím, že jsi se mnou“, „Nespravedlivý Bůh“ nebo „Jsi můj pán“.