Festival čokolády

lokalita: Tábor

8. 10. 2022, 1000 — 1700

Táborské muzeum čokolády a marcipánu slaví 10. narozeniny a oslaví je stylově! Přímo na Festivalu čokolády, který muzeum pořádá.

Muzeum čokolády a marcipánu a přilehlá Kotnovská ulice v Táboře budou 8. října patřit čokoládě. Festival čokolády nabídne den plný zábavy, workshopů, degustací a show.

Jako hlavní host vystoupí Lucie Vondráčková, která je s muzeem spjata již několik let, když propůjčila svůj hlas holčičce Fíně Čokoládě z pohádkového příběhu muzea. Lucie svůj zpěv spojí i s autogramiádou, za účasti spoluautora knihy Fína Čokoláda a autora bestselleru Gump – pes, který naučil lidi žít, Filipa Rožka.

Čokoláda umí udělat život sladký a my chceme, aby byl takový celý festivalový den. Program potěší malé i velké návštěvníky. Doporučuji vyhradit si dostatek času, abyste si vychutnali vše, co se bude nabízet,“ říká Petra Kovandová, zakladatelka Táborského muzea čokolády a marcipánu.

Jedním z vrcholů festivalu bude tvorba čokoládové sochy Thora v životní velikosti. Nezvyklé sochařské práce s čokoládou se ujme zkušený Daniel Šefčík, jehož práci budou moci návštěvníci sledovat v průběhu celého dne. Sochař je autorem i dalších muzejních exponátů. Největšího interaktivního čokoládové vlaku v ČR a busty Davy Jonese, které jsou zapsány v České knize rekordů.

„Maluji a miluji“, tak se jmenuje show Martina Svatka, člena Národního týmu kuchařů a cukrářů. Martin Svatek do svého vystoupení přizve i přihlížející publikum, které tak bude mít jedinečnou příležitost sledovat světovou kulinářskou show na jihu Čech.

A to stále není vše. Děti potěší dobrodružná hra o poklad, kolo štěstí, tanec Čokožrouta v podání Adély (Šedové) Dudové, známé tanečnice z muzikálu Drákula. Kreativní dílny, čokoládová řeka. Návštěvníky také potěší speciální komentované prohlídky, oblíbené degustace naslepo nebo speciální stánek s informacemi na téma vše, co jste chtěli vědět o čokoládě….