Festival vína Český Krumlov®

lokalita: Český Krumlov

7. 10. 2022 — 26. 11. 2022

Přehlídku tuzemských i zahraničních vín, gastronomické lahůdky, ale také přátelská setkání se znalci vína a jedinečnou atmosféru historického města - to vše a mnohem více nabízí Festival vína v Českém Krumlově.

Festival vína Český Krumlov spojuje vynikají vína s gastronomickými a kulturními zážitky. V průběhu pěti týdnů se milovníci vína mohou těšit na desítky degustačních večerů a přátelských setkání. Při nich často nahlédnou do míst, která běžně zůstávají návštěvníkům skrytá. Od předních českých i zahraničních someliérů a znalců vína načerpají spoustu zajímavostí, nahlédnou pod pokličku předních českých i zahraničních vinařství a ochutnají lahodná vína v kombinaci s gastronomickými specialitami z nejrůznějších koutů světa.

Milou tradicí se stala také ochutnávka mladých svatomartinských vín spojená s příjezdem sv. Martina 11. 11. v 11:11 hod. Na ni poté navazuje týdenní nabídka Svatomartinského vína a menu v partnerských restauracích. Festival každoročně vrcholí Zámeckou slavností vína - degustační a prodejní přehlídka vín přináší možnost ochutnat na 300 vzorků vín z tuzemska i zahraničí od tradičních hvězdných, ale i nových rozvíjejících se vinařství.

Program zde.