Svatomartinský průvod

lokalita: Borovany

12. 11. 2022, 1600 — 1800

Svatomartinský lampionový průvod, příjezd sv. Martina, žehnání Svatomartinského vína, občerstvení, focení s legionáři.

Stalo se již tradicí, že začátkem listopadu přijíždí do Borovan svatý Martin.

Letos k nám zavítá v sobotu 12. 11. Zda se mu povede přijet na bílém koni, se ale nechme překvapit.

Zahájení slavnosti proběhne v 16:00 a krátce poté bude následovat nábor mladých rekrutů do římské armády, kteří se po výcviku připojí k svatomartinské vojenské družině doprovázené lampionovým průvodem.

Pro ty méně odvážné a méně zdatné k nám zavítá skupina historického šermu Bratři z růže se svým vystoupením na nádvoří borovanského kláštera. Po lampionovém průvodu se můžete těšit na vrchol celého večera, a sice příjezd sv. Martina a jeho setkání se žebrákem a následné žehnání svatomartinského vína.

Tak jako kdysi vykonal svatý Martin dobrý skutek, který si dodnes připomínáme, tak i my můžeme pomoci místním charitativním organizacím – ARCHA, NAZARET, Český červený Kříž a charitativní organizaci Mary’s Meals, které se vám během večera představí. Můžete s námi pomoci jak finančně, tak konkrétním darem pro určitou organizaci (úklidové prostředky, dárky pro seniory, mikulášské dárky pro Český červený kříž). Vaše dary můžete předat žebrákovi, který se bude během celé akce pohybovat na nádvoří borovanského kláštera.