Hudební festival Hluboká

lokalita: Hluboká nad Vltavou

29. 7. 2022, 2000
5. 8. 2022, 2000
12. 8. 2022, 2000
26. 8. 2022, 2000
3. 9. 2022, 2000
24. 9. 2022, 2000
24. 9. 2022, 2000 — 0000

Hudební festival Hluboká nad Vltavou si v letošním roce připíše úctyhodných 66. let svého trvání. 
Pro tento rok jsme si pro vás připravili opět pestrou paletu žánrů našich předních umělců, kteří vás pozvou do hlavního sálu Alšovy jihočeské galerie nebo na státní zámek Hluboká.

Pojďme tedy společně přivítat na zahajovacím koncertu slavný 4TET. Jiří Korn – baritone 2, Jiří Škorpík – bass, Dušan Kollár – tenor, David Uličník – baritone 1 . Úžasné vokální výkony umělců, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, originální pojetí aranžmá a temperamentní herecké a „taneční“ výkony všech aktérů na jevišti.

Kdo z milovníků folku chce letos prožít nezapomenutelný zážitek na zámeckém nádvoří, ať si nenechá ujít vystoupení naší legendy Roberta Křesťana a Druhé Trávy. Robert Křesťan a Druhá tráva je řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen doma, ale i v zahraničí. Čeká nás autorská a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost členů skupiny, která pravidelně každý rok absolvuje turné po USA.

Ve svém novém koncertním programu zpívá Dasha své oblíbené skladby všech žánrů od popu přes funky, soul až k muzikálovým melodiím. Dokonalý hudební zážitek zaručuje kromě zpěvu také výběr skvělých hudebníků, kteří Dashu doprovází.

Sál plný smíchu a dobré zábavy, tak by se dal nazvat večer s Janou Bouškovou a Václavem Vydrou, kteří pocuchají vaše bránice.

Český Frank Sinatra? Ano, tak by se dal nazvat večer s naším jedinečným a skvělým Janem Smigmatorem, kterého doprovodí jedinečný klavírista Emil Viklický.

Přijďte si tedy vychutnat večer plný swingu, jazzu a výborného vína v pořadu: „Dnes: Víno a Jazz“.

Bratři Ebenové, kteří nám společně se svou kapelou uzavřou letošní 66. ročník. Marek, Kryštof a David Ebenové jsou naprosto výjimečnou sestavou, která nepatří do žádného hudebního proudu. Unikátní koncert Vás provede vším, čím jsou přesně proslaveni: sofistikovaný folk s vybroušenými texty, které přetékají krásnými slovními hříčkami. To je pozvánka na závěrečný koncert festivalu.

Nechte se zlákat na hlubocké hudební léto plné hvězd nejen na noční obloze, ale především v nádherných historických prostorách, kde se potkává architektura našich předků s hudbou naší generace.