Velikonoce v Klášterech Český Krumlov

lokalita: Český Krumlov

1. 4. 2023 — 10. 4. 2023

Kláštery Český Krumlov ožijí velikonoční atmosférou

PROGRAM 

1. – 10. 4.
10:00–18:00
Velikonoční Interaktivní expozice
Velikonoční výrobky, které si tu můžete zhotovit: malovaný květináč, sázení květiny, tištěná jarní pohlednice, hrátky s tiskátky, listina psaná husím brkem pečeť
Co můžete jinak podniknout v Interaktivní expozici s historickou hernou: vyzkoušet si gotické či renesanční kostýmy, objevit kouzlo knihtisku, stát se písařem ve skriptoriu, seznámit se s léčivými účinky bylin, bádat v alchymistické laboratoři v podzemí a další.

2. 4. (Květná neděle)
15:00–16:30
Hořické pašijové hry v Klášterní zahradě
Hořické pašijové hry se na Květnou neděli představí v Klášterní zahradě v Českém Krumlově. Přijďte zažít dávný příběh, jehož poselství osloví i dnes, a přeneste se v čase do doby, která tolik ovlivnila další podobu světa. Vyprávění o posledních dnech Ježíše Krista začíná Ježíšovým příchodem do Jeruzaléma a končí scénou Vzkříšení Krista. 

7. 4. (Velký pátek)
18:00–24:00
Noční bdění u Božího hrobu s čestnou stráží Schwarzenberské granátnické gardy
Nenechte si ujít unikátní krumlovskou tradici a přijďte rozjímat k zinscenovanému hrobu Ježíše Krista, umístěnému v Klášterním kostele Božího Těla a Panny Marie, jehož noční čestnou stráž zajistí schwarzenberští granátníci. 

9. 4. (Boží hod velikonoční)
10:00–18:00
Velikonoční tvoření pro děti
Interaktivní expozice se promění v tvůrčí prostor plný kreativních dílen, kde si můžete s dětmi uplést pomlázku, ozdobit kraslice nebo si vytvořit nápadité velikonoční dekorace.

13:00, 14:00 a 15:00
Vystoupení dětského folklórního souboru Jitřenka na Klášterním dvoře
Přijďte se pobavit za poslechu folklórní hudby a tance v podání českokrumlovského souboru Jitřenka.

Kompletní krumlovský velikonoční program →