Přidat do programu

Ochutnejte Tábor - město gastronomie

  • Gastronomické Gastronomické
  • Poznávací Poznávací

Věděli jste, že v Táboře působí hned dva členové Národního týmu kuchařů a cukrářů, který vyhrál v roce 2018 mezinárodní kuchařskou soutěž v Singapuru? Že tu dělá zmrzlinu mistr republiky ve výrobě zmrzliny Jiří Hochman? Že se tu vyrábí původní a originální čokoláda? Že tu můžete zažít pravou středověkou žranici? Přijeďte ochutnávat Tábor a užijte si všemožné dobroty v romatnickém prostředí starého středověkého města.

Co vše v Táboře navštívit?

Do Starého města vstoupíme z Křižíkova náměstí Palackého ulicí a na rozehřátí navštívíme Moccacafé:

Moccacafé
V Táboře ochutnejte nejlepší zmrzlinu v ČR od mistra republiky Jiřího Hochmana.
Pražská 232, Tábor, www.moccacafe.cz,
T: 725 054 239

Se zmrzlinou se vypravíme do křivolakých uliček Tábora, zatouláme se do Muzea čokolády:

Výprava do světa čokolády
V táborském muzeu čokolády uvidíte nejen čokoládového
hokejistu Jágra, celé město Tábor, nebo modely aut, ale můžete
si zde vyrobit i vlastní pralinku, zakoupit si čokoládu a další
dobroty. Až se děti vydovádí v dětské dílničce, doporučujeme
vychutnat si kávu a sladkosti v Café Budík naproti muzeu.
S Toulavkou: 20% sleva na vstup pro jednotlivce, nebo
10% sleva pro rodinu.
Kotnovská 138, Tábor, www.cokomuzeum.cz, T: 381 211 784

Prohlédneme si hrad Kotnov a Klokotskou ulicí dojedeme na Žižkovo náměstí - prohlédneme si kostel Proměnění Páně (možost výstupu na věž), či podzemní chodby a Husitské muzeum a už se těšíme na oběd. Ten si dáme třeba v:

Restaurace Goldie
Restaurace hotelu Nautilus je nejlepší v jižních Čechách dle
Maurerova výběru Grand restaurant 2017, celorepublikově
jí patří 10. místo. Šéfkuchař Martin Svatek - člen Národního týmu kuchařů a cukrářů -  je prostě mistr.
Vařil nám: Martin Svatek
Jeho specialita: Tradiční česká kuchyně
Žižkovo nám. 20, Tábor, www.hotelnautilus.cz, T: 398 998 750

Thir, Tábor
Majitel Jan Čulík osobně vybírá ta nejlepší rukodělná vína, servírují
se pokrmy uvařené ze surovin
od farmářů z okolí Tábora.
Vařil nám: Petr Pilát
Jeho specialita: Steak z loupané
plece z farmy Liška s hořčičnou
omáčkou, brambory z Mlýnce
s restovaným špenátem z Vícemilu.
Provaznická 152, Tábor, www.thir.cz,
T: 775 220 092

Na náměstí pro inspiraci navštívíme:

Muzeum pivovarnictví
O tom, jak se pivo vařilo a vaří,
se něco dovíte v Muzeu pivovarnictví.
K tomu si můžete dopřát
oběd v restauraci Beseda,
muzeum je totiž ve starobylém
sklepení přímo pod ní.
Žižkovo náměstí 5,
www.muzeumpivovarnictvi-tabor.cz
T: 604 670 476

Odpoledne se vypravíme do Housova mlýna v údolí Tismenického potoka, kde navštívíme filmovou zbrojnici. Po předchozí domluvě se tu můžeme stavit na středověkou večeři:

Středověká „žranice“ na Housově mlýně
Ve středověké krčmě na Housově mlýně v Táboře si lze objednat
hostinu třeba jen pro vaši partu, tak jako za starých časů.
Nebo přijďte o letních víkendech na středověké menu.
Pod Holečkovými sady 383, Tábor, www.housuvmlyn.cz, T: 722 523 077

Večer můžeme na Žižkově náměstí posedět v příjemné hospůdce Výčep, kde se točí regionální pivo Obora a dostanete zde domácí pochoutky k pivu:

Pivnice Výčep
Žižkovo náměstí 18
+420 774 181 805
www.vyceptabor.cz

Zpět