Městská galerie v Týně nad Vltavou

Městská galerie v Týně nad Vltavou

Galerie sídlí ve středověkém domě U Zlatého slunce. Městská galerie v Týně nad Vltavou prezentuje současné volné i užité umění formou krátkodobých výstav. Specifikem naší galerie je zaměření na umělecké disciplíny související se světem knihy nebo textu.

Přístupnost

celoročně, dle aktuální otevírací doby

Vstupné

zdarma (vyjma vybraných součástí doprovodného programu)

Jak se tam dostanete

Galerie se nachází v horní části náměstí v Týně nad Vltavou. Parkování možné na náměstí nebo na náplavce pod náměstím. Autobusová a vlaková zastávka cca 1 km.

Doporučená délka návštěvy

1 hodina

Doplňující informace

Původem středověká budova byla přestavěna v polovině 16. století. V té době zde byl hostinec. Později se tato budova proměnila v kulturní centrum s velkým tanečním sálem v místech dnešní obřadní síně. Konají se zde výstavy významných osobností volného i užitého umění, které představují disciplíny, jako je ilustrace, grafický design, kaligrafie, komiks, kresba, volná grafika, autorská kniha, typografie, konceptuální a objektové umění atd. V galerii si můžete také prohlédnout či zakoupit umělecké publikace, katalogy, plakáty či autorské výrobky. V nabídce jsou kromě výstav také doprovodné programy, jako dílny, besedy s umělci nebo přednášky.

Víte, že...

… v 18. století zde žila Marie Anna rytířka Detzossi?