Stezka lesních skřítků

Stezka lesních skřítků

Okružní stezka pro rodiny s dětmi.

Přístupnost

celoročně

Vstupné

NE

Jak se tam dostanete

od vodárny Solar, jedná se o okruh

Doporučená délka návštěvy

léto

jaro, podzim a zima za příznivého počasí

Doplňující informace

V dosahu centra města a bezprostředním okolí historické vodárny Solar. Stezka je z části vyznačena na současném vycházkovém okruhu kolem Vimperku a její délka se pohybuje kolem 1,5 kilometru. Z části Stezka lesních skřítků je okružní stezka pro rodiny s dětmi vytvořená jako společný projekt města Vimperk a Městských lesů Vimperk za podpory Správy NP a CHKO Šumava.

Je dlouhá necelé dva kilometry (počítáme-li i poměrně strmou přístupovou trasu o délce cca 300 metrů). Z místa jsou krásné výhledy na historické centrum a zámek.

Parkování: Lze využít parkoviště u Hotelu Terasa, nástup na stezku se nachází přímo naproti přes komunikaci (úzká asfaltová cesta mezi zahrádkami).

Stezka není bezbariérová, z části vede lesním svahem, z části po zpevněných cestách, z části může být i podmáčená.

Na stezce jsou umístěny skřítčí domečky s razítky, skřítci, hry s enviromentální tématikou, různá prohazovadla, zvučidla. Pohlednici, kam lze natisknout razítka, si vyzvednete v Informačním centru Vimperk, po jejím kompletním oražení čeká na děti v informačním centru malá odměna. Před budovou informačního centra je v letní turistické sezóně umístěný fotopanel.

V případě, že je na stezce něco v nepořádku, dejte nám vědět na tel. 388 402 230 nebo na e-mail: infocentrum@mesto.vimperk.cz.

Pozor – ještě před začátkem stezky je nutné přejít koleje, podél kterých stezka i z části vede. Za děti zodpovídají rodiče, stezka je přístupná na vlastní nebezpečí.