Lyžařský areál Zadov

Lyžařský areál Zadov

Lyžařský areál má i mimo zimní sezónu co nabídnout.

Nejen, že Zadov-Churáňov je jedno z nejznámějších center běžeckého lyžování v České republice a oblíbené místo sjezdového lyžování, v letních měsících je to tu pro aktivní dovoulenou jak dělané. Využijte lanovky, elektrokol či terénních koloběžek, lanového parku nebo se vydejte pěšky na bývalý skokanský můstek - dnes rozhlednu. 

Naprosto unikátní stavba rozhledny – bývalý skokanský můstek, který přestal sloužit svým účelům již v polovině 90. let a v roce 2015 je po rekonstrukci otevřena rozhledna v bývalé nájezdové věži. Výhled na Šumavu a Pošumaví od Zadova na Z až JV. Nadmořská výška vyhlídkové plošiny 1109 m n. m., počet schodů 158, na JZ stěně věže je horolezecká stěna!
Jedná se o netradiční vyhlídkovou plošinu na samém vrcholu dřevěné nájezdové rampy lyžařského skokanského můstku, postaveného v r. 1978. Pro veřejnost byla zpřístupněna v r. 1993, v provozu však rozhledna nevydržela dlouho, po pár letech byla kvůli havarijnímu stavu uzavřena. Na podzim 2014 se začalo s generální opravou a rozhledna byla otevřena v červnu 2015. Původní vzhled můstku a jeho věže zůstal zachován, nosná konstrukce získala antikorozní nátěr a chybějící stávající obklad. Byly vyměněny i stávající okna za nová dřevěná. Rekonstrukce se dočkala i vyhlídková plošina, dostala zcela nový kabát - obložení, podlahu, zábradlí. Na jihozápadní stěně věže je horolezecká stěna. Pro cestu k rozhledně je v provozu i lanová dráha Zadov-Kobyla. U dolní stanice v provozu občerstvení a dětské hřiště.