Galerie Český Krumlov, Kláštery

Galerie Český Krumlov, Kláštery

Místo, kde historie a umění ožívají v jedinečném prostředí bývalého kláštera klarisek. Obrazová galerie se nachází ve třech chodbách bývalého ambitu Kláštera v prvním patře, doplněných o prostory bývalých cel, tedy jakýchsi středověkých ubikacích samotných řeholnic.

Sezónní výstavy

V obrazové Galerii Český Krumlov jsou k vidění výstavy současných umělců i historická umělecká díla.

Sbírka ilustrací pro děti

Objevte kouzlo dětských ilustrací, které obdivují diváci po celém světě. Vystavená díla reprezentují průřez jednou z největších evropských sbírek ilustrací pro děti, kterou město Český Krumlov v roce 2021 zakoupilo od Otakara Božejovského von Rawennoff, spoluzakladatele švýcarského nakladatelství Bohem Press. Sbírka ilustrací Otakara Božejovského nabízí více než 600 originálních děl od 30 autorů z různých koutů světa. Vybraná díla, která byla vystavena v prestižních galeriích jako Metropolitan Museum of Art v New Yorku či Centre Pompidou v Paříži, nyní můžete vidět i v klášterní galerii.

V areálu Klášterů dále najdete Historickou hernu, prostor plný kreativních interaktivních dílen věnovaný především rodinám s dětmi. Klášterní muzeum, odkrývající návštěvníkům příběh tohoto výjimečného areálu a prezentující bohatou historii, unikátní architekturu a rozsáhlou sbírku sakrálního umění. Řemeslné dílny, ve kterých můžete nakouknout pod ruce sklářky, barvířky, hrnčíře nebo kováře, přiučit se tradičnímu řemeslu a vyrobit si vlastní výrobek. Odpočinek si můžete dopřát v rozlehlé klášterní zahradě a něco dobrého na zub si dát v klášterní kavárně

Přístupnost

Celoročně dle otevírací doby.

Vstupné

ANO, dle aktuálního ceníku.

Doporučená délka návštěvy

půl den 

Mají tu razítko?

ne