Zámek Kratochvíle

Zámek Kratochvíle

Svatební obřady se konají na zámku Kratochvíle vždy v období od začátku června do konce září.

Přístupnost

Červen až září

Doplňující informace

Lokalita:

Unikátní zámecký areál ve stylu severoitalských renesančních vil.

Svatební místo:

V zámeckém kostele Narození Panny Marie  - Termín svatby a ostatní podmínky obřadu je nutné domluvit na římskokatolické farnosti v Netolicích u patera P. Lišky - tel.: 380 427 870. Poplatek za pronájem kostela je účtován ve stejné výši jako u občanského obřadu.

V obřadním sále v západní straně předzámčí -termín svatby je třeba domluvit na matrice MěÚ v Netolicích - tel. č. 388 324 267 nebo 607 191 411. Na každou svatbu je pak rezervována jedna hodina, přičemž obřad trvá asi 20 minut. Po obřadu je možné fotografování v prostoru zámecké zahrady. Na matrice též dohodnete poplatky související s konáním obřadu. Správa zámku účtuje zvlášť nájem sálu. Výše nájemného je stanovena na 4.840 Kč včetně DPH.

Ve výjimečných případech, lze uskutečnit i svatbu v zámecké zahradě. Tento obřad je však závislý na aktuálních povětrnostních podmínkách. Příprava takového obřadu je vzhledem k nutnosti stěhování (obřadního stolu, židlí) náročná. Podmínkou svatebního obřadu v zahradě je příznivé počasí (min. 3 hodiny před konáním obřadu nesmí pršet a ani v průběhu obřadu nesmí hrozit dešťové srážky). Obřad nelze konat v mokré trávě, na mokrém podkladu. Tento typ obřadu je nutné předem dohodnout na matrice MěÚ Netolice a přizpůsobit se aktuálním podmínkám. Výše nájemného je stanovena na 6.000 Kč.

Kapacita:

malá, střední, velká svatba

Catering:

Nejbližsí možnost v restauraci u zámku. Další stravovací možnosti ve městech Netolice, Lhenice, Prachatice

Ubytování:

Ubytovací zařízení ve Lhenicích, Netolicích, Prachaticích.