Statek Kvítkův Dvůr

Statek Kvítkův Dvůr

Kvítkův Dvůr je starobylý zámecký statek, který najdete v Českém Krumlově cca 600 metrů západně od Zámecké zahrady. 

O lokalitě: 
Kvítkův Dvůr se nachází západně od krumlovského zámku na východním svahu kopce Liščí díra poblíž staré poutní cesty do Kájova. Vznikl zřejmě jako sídlo leníka krumlovských pánů někdy ve 13.-14. století. Roku 1423 při husitském obléhání města měl být vypálen. Současná podoba areálu Kvítkova Dvora pochází z velké barokní přestavby provedené po roce 1750 a z následné menší přestavby z posledního desetiletí devatenáctého století. Jedinečné jsou historické interiéry s výmalbou Františkem Jakubem Prokyšem.

Objekt je je v soukromém vlastnictví, ale konají se zde pro veřejnost prohlídky, koncerty, svatební obřady i celé svatby a možný je pronájem společenských prostor i pro jiné slavnostní příležitosti.

Svatební místo:
Možný je pronájem malovaného sálu a s ním souvisejících prostor hodovní síně, kuchyně a kabinetu ke svatebním obřadům, či jiným slavnostním událostem. 

Kapacita:
Kapacita sálu je až 66 osob, kapacita hodovní síně je 30 osob. Přestože je Kvítkův Dvůr vzdálen jen 600 metrů od Zámecké zahrady a maximálně 2 kilometry od historického centra města, stojí na samotě stranou turistického ruchu, proto poskytuje naprostou svobodu pro pořádání koncertů nebo doprovodných programů ke svatbám a jiným slavnostním příležitostem.

Catering: 
zajištěno v místě konání obřadu

Ubytování:
17 osob lze ubytovat v těsné blízkosti Kvítkova Dvora, další osoby lze ubytovat v nedalekém penzionu se zajištěným odvozem (cca 5 minut)