Vyhlídka Kaple Anděla Strážce

Vyhlídka Kaple Anděla Strážce

Kaple Anděla Strážce nad městem Volyně v nadmořské výšce 528 m byla postavena v roce 1858 podle plánů významného volyňského architekta Josefa Niklase. Návštěvníci si po krátké procházce užijí krásný pohled na celé město.

Přístupnost

Celoročně

Jak se tam dostanete

Cesta ke kapli není značená. Vyjdete-li z volyňského náměstí, projdete ulicí směřující k vlakovému nádraží. Za mostem přes řeku Volyňku odbočíte vpravo na Bavorov a po přejetí železničního přejezdu zabočíte vlevo mezi domy na kraj lesa. Míjíte vlevo vlakové nádraží a právě zde je v těchto místech na stromě šipka směrem vpravo s odkazem andělíček. Projdete mezi zahradami, dostanete se na louku a po 200 metrech dojdete na okraj zalesněného kopce Královce. Po lesní pěšině dojdete ke kapli Anděla Strážce, kde si můžete odpočinout na lavičce a vychutnat pohled na město. 

Zpátky se vydáte chodníkem za kaplí, který je značený málo zřetelnými bílými šipkami, které vás dovedou přes krásné výhledy na město a okolí zpět do Volyně. Okruh je dlouhý cca 3 km a je vhodný pro pěší, kolo se musí při výstupu na Andělíčka tlačit. 

Doporučená délka návštěvy

1 hodina

Víte, že...

…kopci, kde kaple stojí, se místně říká Andělíček? Cestou z Volyně narazíte na Naučnou stezku Andělíček s dvěma zastaveními.