Ať žijí rytíři

Ať žijí rytíři

Filmová místa: tvrz Cuknštejn a okolí

Stručný děj: Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odjet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se netěší popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos.

Hrají: Pavel Kříž (Albrecht z Krvenos), David Prachař (Martin z Vamberka), Danny Messáros (Petr), Ivana Korálová (Tereza), Jan Komínek (Vítek), Štěpán Krtička (Michal), Andrea Žádníková (Kateřina), Tereza Voříšková (Jana), Lenka Robotová (královna) aj.    

Perlička z natáčení: Herečka Lenka Krobotová dostala ve snímku roli královny. V té době kojila svého syna. Jihočeské natáčení jí zabralo asi jen dva dny přímo na místě. Kvůli filmu ale na sebe musela obléct velmi důmyslný kostým. „Byla jsem překvapena, když mě po příjezdu poslali do kostymérny, kde na mě čekalo brnění, a to velmi poctivé a se vším všudy. Znovu jsem se ujistila, zda si pamatují, že musím každé dvě hodiny kojit a že tedy asi tento „kostým“ bude problém. Zasmáli jsme se a nakonec vše vyřešili tím, že jen nedotáhli všechny „šroubky“,“ chválila štáb Lenka Krobotová.

Co navštívit: Tvrz Cuknštejn najdete v nejzápadnější části Terčina údolí v blízkosti Nových Hradů. Jedná se o téměř kompletně zachovanou pozdně gotickou tvrz z konce 15. století. Je v soukromých rukou. V letních měsících se zde pořádají koncerty.

Přístupnost

Tvrz přístupná po tel. domluvě.

Doporučená délka návštěvy

0,5 hodiny