Rozhledna Čestice u Volyně

Rozhledna Čestice u Volyně

Telekomunikační věž s přilehlou sedmimetrovou plošinou byla otevřena nad obcí Čestice na konci roku 1999. Rozhledna umožňuje částečný výhled na Šumavu, ale hlavně na Čestice a okolí.

Přístupnost

Celoročně

Vstupné

Zdarma

Jak se tam dostanete

Rozhledna se nachází na západním okraji obce Čestice. Vyrazit na ní můžete z náměstí, odkud se vydáte po dlážděné cestě okolo kostela, kde se cca po 300 metrech dáte doprava mírným stoupáním až dojdete k odbočce na polní cestu, po které dojdete posledních pár metrů až k věži.

Přímo k věži se lze dostat i automobilem, v obci musíme zabočit ke kostelu a kolem něj se dostat do vrchu k rozhledně, kde lze zaparkovat. 

Pěšky se lze dostat z nejbližší železniční stanice ve Volyni (žel. trať č. 198 Strakonice - Volary) po modré turistické značce, u Nahořan zabočíme doprava a po asfaltové silničce se dostaneme do Čestic (cca.10 km). Další možnost je vydat se z Volyně po cyklostezce č. 121, která je vedená po místních komunikacích až do Čestic.

Mají tu razítko?

Ne

Doplňující informace

Věž se nachází na návrší nad obcí u místní vodárny ve výšce 595 m.n.m.

Na Kalvárii na vedlejším návrší se nachází klasicistní kaple křížové cesty z roku 1820, níže ve vsi je původně románský kostel. Nedaleko pod kaplí se nachází uvnitř krásně vymalované poustevna. Klíče je možné si půjčit umístěné na plotě u stavení pod kaplí.

Víte, že...

…se jedná o vysílač mobilního operátora?