Kiting

Kiting

Létat jako pták, brázdit vlny na prkně. Ano, to vše umožní právě kiting. Kiting se právem řadí mezi adrenalinové sporty, aby také ne, když se nad hlavou vznáší velký nafukovací nebo komorový drak, který umožňuje pohyb, o kterém se nikomu snad ani nesnilo.

Přístupnost

v létě

Jak se tam dostanete

Kemp Jestřábí je v obci Černá v Pošumaví, přímo na břehu Lipna.

Doporučená délka návštěvy

2 hodiny

Doplňující informace

Kiteboarding je jeden z nejrychleji se rozvíjejících sportů. Ještě v roce 1998 se tomuto sportu věnovalo pouze několik desítek nadšenců, dnes již jsou to stovky tisíc možná miliony lidí.

Instruktoři Kitesportu v Černé v Pošumaví vás na rozlehlé louce nad kempem Jestřábí provedou začátky kitingu, a pak už nic nebrání tomu, abyste i vy v Černé v Pošumaví, v lokalitě pro kiting jako stvořené, začali brázdit vlny Lipna jako ostřílení borci. Případně zimní snowkiting a icekiting, zvedat oblaka sněhu či svištět po ledu závratnou rychlostí na bruslích.

Ať už vás osloví pohyb na bugině – tzv. buggykiting, landkiting na speciálních kolečkových bruslích, nebo snad klasický kiteboarding provozovaný v letních měsících na vodě, nudit se na Lipně určitě nebudete a větru si užijete  dost a dost.

Víte, že...

Úplně první pokusy o využití draka jako tažné síly byly zaznamenány v Číně ve 13. století. V roce 1903 sestrojil jeden z pionýrů letectví, Samuel Cody, řiditelného draka, který mohl vynést člověka do výše; aby demonstroval sílu svých draků, přeplul kanál La Manche na malé lodi tažené drakem.