Anděl Páně 2

Anděl Páně 2

(2016, režie: Jiří Strach)

Filmová místa: Uličky Českého Krumlova

Stručný děj: V adventním čase se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem (Ivan Trojan) a čertem Uriášem (Jiří Dvořák). Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh (Jiří Bartoška) opravdu rozzlobí a pošle je na Zem. Pokud jablko nepřinesou do třetího kohoutího zakokrhání, stane se z nich hvězdná mlhovina. Petronel s Uriášem se tak ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování. Potkávají holčičku Anežku (Anna Čtvrtníčková) a její maminku Magdalenu (Vica Kerekes), které nemají právě šťastné období. Magdalena pracuje jako švadlena v dílně zlého mistra Aloise Košťála (Boleslav Polívka). Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví, to, co má skutečnou cenu a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Hrají: Ivan Trojan (anděl Petronel), Jiří Dvořák (čert Uriáš), Jiří Bartoška (Bůh), Anna Čtvrtníčková (Anežka), Vica Kerekes (maminka Magdalena), Boleslav Polívka (mistr Alois Košťál) aj.

Perlička z natáčení: V zimě na přelomu roku 2015/2016 nebyl dostatek sněhu, a tak si museli filmaři vyrábět svůj vlastní. Na dosněžení se spotřebovalo 250 velkých pytlů sněhu vyrobeného z papírové drti.

A ještě jedno číslo: Vzhledem k tomu, jak významnou roli hrají ve filmu jablka, vidíme je skoro všude. Na natáčení se jich celkově spotřebovalo 750 kilogramů.

Co navštívit: Není nic jednoduššího, než se toulat kouzelnými uličkami nádherného města Český Krumlov.