Jihočeské divadlo - jedinečný kulturní zážitek

Jihočeské divadlo - jedinečný kulturní zážitek

Kulturní srdce jižních Čech najdete mimo letní sezonu v Českých Budějovicích. Představení je možné si vybrat u čtyř samostatně působících uměleckých souborů - činohru, operu, balet a Malé divadlo. Repertoár myslí i na širokou veřejnost a malé děti od 4 let.

Přístupnost

Dle aktuálních termínů představení.

Vstupné

Dle aktuálního ceníku v ohledu na představení a výběru umístění sedadla.

Jak se tam dostanete

Všechny soubory hrají téměř v centru města Českých Budějovic. Pro večerní představení doporučujeme dorazit v předstihu a v případě využití automobilu směřovat na parkoviště Mariánské náměstí nebo Senovážné náměstí. 

Doporučená délka návštěvy

Dle délky představení

Doplňující informace

Jihočeská scéna se v posledních letech snaží vymanit z mezí tradičního a jednoduchého divadla předkládáním her složitější tematiky (zejména sociálních problémů), čímž vzniká nová umělecky náročnější repertoárová koncepce, která plní funkci nejen kulturně zábavnou, ale i vzdělávací a socializační. Na druhou stranu jsou témata blízká všem lidem a divadelní představení získávají mnohá ocenění. I to je důvodem, proč byste se měli přijít na nějaké představení podívat.

Na jaře roku 2015 vzniklo v Jihočeském divadle nové kreativní a edukační centrum Ateliér 3D.

Pod Jihočeské divadlo patří i otáčivé hlediště v Českém Krumlově, kde se sezona odehrává v letních měsících.

Víte, že...

… Jihočeské divadlo je jediné profesionální čtyřsouborové divadlo na jihu Čech a v Českých Budějovicích má již 100 letou tradici?