Handbike

Handbike

Vybrali jsme pro tebe pár tas a lokalit tak, abys zbytečně netápal, zaparkoval a mohl vyrazit. A aby sis užil kolo spíš po rovině než v kopcích.

Hluboká nad Vltavou

Zparkuj ve Sportovně relaxačním areálu přímo u cyklostezky a můžeš vyrazit. Na Hluboké máš dvě možnosti:

1) Hluboká - Č. Budějovice = perfektní povrch, absolutní rovina, v sozóně dostatek občerstvovacích stanic a bez problémů dojedeš třeba až na budějovické náměstí. Pohodová vyjížďka nebo pěkný tempařský trénink.

2) Hluboká - Purkanec = nádherná trasa, velmi dobrý povrch, řeka, skály, lesy schwarzenberské Staré obory, pár stoupání a sjezdů a zdatnější biker bude nadšený.

Tip na zážitek

Ve Sportovně relaxačním areálu v Hluboké nad Vltavou najdeš bezbariérové zázemí a další možnosti sportovního vyžití.

www.areal-hluboka.cz

Lipno

Stačí přijet do Lipna nad Vltavou, zaparkovat na centrálním parkovišti pod lanovkou a vyrazit směrem k vodě. Až narazíš na cyklostezku, jeď doprava. Okolo vody je rovina, po které můžeš jet opravdu daleko. Parádním zpestřením a příjemným zážitkem je přívoz ve Frymburku, který tě v sezóně každou hodinu převeze na druhý břeh, kde se můžeš pustit do kopců mezi pastviny a lesy.

Náš tip

Skiareál Lipno provozuje půjčovnu handbiků. Počet je omezený, a proto doporučujeme rezervaci.

www.lipno.info

Třeboň

Třeboňsko je rájem všech cyklistů a díky všudypřítomné rovině také handbikerů. Najdeš zde velké množství krásných tras. Občas budeš muset jet po silnici, tak si nezapomeň praporek. Startovat můžeš třeba z parkoviště pod hrází rybníka Svět nebo možná ještě lépe u areálu Městské pláže rybníka Svět.

Šumava

Šumava nabízí opravdu hodně možností pro cyklistiku a je těžké vybrat jednu trasu. Rozhodli jsme se doporučit ti pro výlet na handbiku trasu Borová Lada – Knížecí pláně – Žďárecké jezírko. Zaparkuješ v Borové Ladě a najdeš turistický ukazatel se směrovkou Knížecí pláně a Žďárecké jezírko. Po silnici s provozem pojedeš jenom kousek, a protože hned za obcí je vjezd vozidel jenom na povolení úřadu, budeš mít klid a nebudeš ohrožován. Povrch je na většině trasy velmi pěkný a výškový profil celkem přívětivý.

Tip na zážitek

Když už budeš v Borové Ladě, popojeď autem na Chalupskou slať. Bližší informace najdeš později.