Pivovar Rožmberk

Pivovar Rožmberk

Pivovar Rožmberk se po rozsáhlé rekonstrukci znovu otevřel v červenci 2023. Na čepu tu bude pět druhů piv a krajové speciality. Návštěvníci se doslova projí jižními Čechami.

Co se týče historie, má bývalý panský pivovar, kde se pivo začalo vařit už v roce 1590, historii velice pestrou. A bude se hodovat!  Návštěvníci se budou moci doslova projíst jižními Čechami. Začít mohou třeba od rovinatého Třeboňska, jež budou reprezentovat kapří hranolky, poté se vydat do šumavského předhůří, kde narazí na hovězí pupek nebo vepřová líčka a zakončit sladkou tečkou na rakouské hranici císařským trhancem.

Součástí pivovaru je i čtyřhvězdičkový hotel s wellness a pivními láznění. V historickém sklepení je prohlídková chodba, která jej rozděluje na pivovar a lihovar. Dvůr disponuje velkou prosklenou pergolou a vlastním výčepem, kuchyní, grilem a udírnou. V prvním patře je pekárna, čokoládovna, pralinkárna, cukrárna a pražírna kávy. Všechny zdejší výrobky včetně zavařeného masa, uzenin, džemů, brusinek a medů se budou nabízet ve zdejší prodejně regionálních produktů. „Nebudeme jen vařit pivo, ale vznikne doslova zážitkové centrum,“ představuje projekt manažer Michael Krumel.

Přístupnost

celoročně

Vstupné

zdarma

Jak se tam dostanete

Rožmberk nad Vltavou je malebné městečko v Pošumaví 23 kilometrů proti proudu od Českého Krumlova. Do Rožmberka se můžete dopravit po silnici autem, nebo na kole, která vede podél řeky Vltavy v údolí, obklopeném lesy a skalisky. Ovšem nejznámější doprava do města je lodní, z Vyššího Brodu doplujete na kanoi, či raftu k jezu pod hrad Rožmberk zhruba za dvě hodiny, kde po levé straně pohodlně vystoupíte a můžete navštívit náš nově zrekonstruovaný Pivovar Rožmberk.

Doplňující informace

Vyráběná piva: Na výběr je zde pět druhů piv. Základním pivem je Rožmberská 11. Fajnšmekři si mohou vybrat mezi černým a pšeničným, cyklisté a vodáci rádi ochutnají lehkou osmistupňovou apu. A dámy se mohou osvěžit malinovým pivem.

Kde ochutnat a nakoupit:

Možnost prohlídky:

Zajímavosti na trase: 

Víte, že...

ve sklepení jsou pro hosty, kteří budou absolvovat exkurzi s výkladem výroby piva a historie domu, dvě ochutnávkové VIP místnosti.