Pivovar OPILDA

Pivovar OPILDA

Příběh létajícího pivovaru se začal psát v roce 2018 ve Vodňanech. Kdy se pan majitel, pivní nadšenec v ochutnávání craftových piv, dostal k domácímu vaření piva, tzv. „homebrewing“.

Po dvou letech vznikl nápad realizovat komerční prodej piva.
Založil se tedy „létající pivovar O´Pilda“.

„Létající pivovar“ proto, že tento pojem se používá pro pivovary, které nemají vlastní technologii a nechávají si tedy pivo vařit v nějakém spřáteleném pivovaru. V našem případě je to Pivovar Kunratice.

Přístupnost

Pivo se prodává ve vlastním stánku a také v novém bistru Pura Vida Vodňany.

Jak se tam dostanete

Ve Vodňanech v letních měsících lze posedět u stánku, který pivovar provozuje.

Doporučená délka návštěvy

S procházkou Vodňan trvá návštěva klidně den či půl.

Doplňující informace

Vařená piva:

  • Zander - Tradiční český ležák vyrobený ze dvou sladů, dvou druhů chmele a dvourmutovým postupem. Charakterizuje se zlatavou čirou zlatavou barvou,  sladovou vůní a plnou chutí.
  • Tench - American blond ALE 11°, svrchně kvašený svěží letní ALE s citrusovým nádechem. Pivo má zlatavou barvu a je chmelené německým chmelem Mandarina Bavaria po kterém má krásný svěží nádech.
  • Pike - Český ležák, který díky chmelení za studena získává charakter výrazné chmelové chuti a vůně. Má jemný říz a vyšší plnost, díky čemuž těží z žateckého poloraného červěňáku to nejlepší.
  • Catfish - Vídeňský ležák jantarové barvy, které je dosaženo kombinací plzeňského a vídeňského sladu. Díky kombinací chmele sládek a žateckého poloraného červěňáku má střední hořkost a nezanedbatelné aroma.
  • Další nabídka zde.

 

 

Víte, že...

Prodej piva se realizuje ze stánku na Budějovické ulici ve Vodňanech je již od května do září. Otevírací doba je každý den od odpoledne a také dle počasí a chuti.